Radio 2

Zware brand in leegstaande fabriek in Oostende

Op de Oosteroever in Oostende is woensdagavond iets voor 18 uur een zware brand uitgebroken in een leegstaande fabriek in de Victorialaan. Er was een enorme gitzwarte rookpluim te zien, maar de brand raakte snel geblust. 

De brand werd pas opgemerkt toen die al ver gevorderd was. De brandweer rukte massaal uit en probeert de brand onder controle te krijgen. Het gaat om de voormalige fabriek voor diepvriesproducten van Frima, die in januari 2019 de boeken dicht deed na een faillissement. 98 werknemers verloren toen hun job. Eerder was de fabriek nog eigendom van het merk McCain.

Hoe de brand na bijna twee jaar leegstand zomaar kon ontstaan, is nog maar de vraag. In het gebouw zijn de nutsvoorzieningen afgesloten. Allicht is er nog enkele uren bluswerk voor de brandweer.

Meest gelezen