"Help jezelf een handje": Australische deelstaat Queensland wil masturbatie bespreekbaar maken

De gezondheidsdienst van de Australische deelstaat Queensland heeft een post op Facebook geplaatst waarmee ze het stigma rond masturbatie willen breken en conversaties tussen jongeren over het onderwerp willen normaliseren en stimuleren.

"Help jezelf een handje". Met die tot de verbeelding sprekende zin opent Queensland Health zijn Facebookpost over masturbatie. "Masturberen is een normaal en gezond onderdeel van iemands seksuele ervaring en een geweldige manier om te ontdekken waar iemand zich wel of niet comfortabel bij voelt. Masturberen is voor iedereen, dat is het beste eraan. Het biedt bovendien een heleboel (seksuele) gezondheidsvoordelen!"

Met de boodschap wil de deelstaatregering van Queensland mensen aanmoedigen om een positieve houding tegenover masturbatie te normaliseren. Daarnaast hoopt het gevoelens van schaamte en angst te verminderen en algemene en seksuele gezondheid te stimuleren.

Bovendien lijst de post een aantal tips op voor ouders die hen moeten helpen om er zonder enige schroom met hun kinderen over te praten:

  • Spreek erover in een gemoedelijke setting en laat vragen toe.
  • Focus niet op de activiteit zelf, maar stimuleer masturberen in een privésfeer.
  • Voorzie andere gezonde manieren om met stress om te gaan zodat niemand afhankelijk wordt van masturberen.

"We willen het stigma breken, de gezondheidsvoordelen in de verf zetten en advies geven", klinkt het. "Masturberen is nog vaak taboe. Het is de eerste keer dat we het onderwerp aansnijden op sociale media. Het stemt ons gelukkig dat er zo veel positieve reacties zijn en dat het gezonde gesprekken teweegbrengt."

"Jongeren schamen zich nu nog te veel wanneer ze er met hun vrienden en familie over spreken. Ze zoeken informatie op het internet, maar die is vaak weinig betrouwbaar. Daarom willen we hen nu aanmoedigen tot onderlinge gesprekken waardoor ze meer opsteken over seksuele gezondheid, zelfzorg en wederzijdse toestemming."

Meest gelezen