VRT

Actrice Elvire De Prez, bekend van VRT-jeugdseries “Tijl Uilenspiegel”, “De Tijdscapsule” en “Midas”, overleden

Actrice Elvire De Prez (82) is overleden. Ze speelde mee in bekende jeugdseries van de toenmalige BRT zoals “Tijl Uilenspiegel”, “De Tijdscapsule” en “Midas”. Ze presenteerde ook naast Miel Louw het consumentenprogramma "Wikken en Wegen", en was de vaste stem van het satirische programma “Echo”.

Elvire De Prez is overleden, ze is 82 geworden. Veel oudere Vlamingen zullen zich haar levendig herinneren als een gewaardeerde actrice die meespeelde in de beroemde jeugdfeuilletons van de VRT, toen nog de BRT.

In de jaren zestig vertolkte ze de rollen van "Nele" in de televisieserie Tijl Uilenspiegel uit 1961 in regie van Bert Struys, "Isolde" in De Tijdscapsule uit 1963 en "Caroline Paracelsus", de vrouw van Peter Paracelsus in Midas uit 1967, de twee laatste in regie van Senne Rouffaer en Bert Struys.

Elvire De Prez als Caroline Paracelsus in de jeugdserie "Midas".
VRT

Daarvoor speelde Elvire De Prez in de musical "Anita, Anita My Love" (1960) van Kris Betz met muziek van Hans Flower en teksten van Wim Brabants. Ze vertolkte de hoofdrol van "Anita" aan de zijde van onder meer Co Flower, Paul Cammermans, en Louis Neefs als "Rudi". De musical werd ook voor televisie gecapteerd.

Later was Elvire De Prez samen met Miel Louw nog presentatrice van het consumentenprogramma “Wikken en Wegen” tussen 1974 en 1991.  Ze presenteerde ook met Miel Louw in 1986 "Weet je van wanten?". Ze was daarnaast ook de vaste stem bij het satirische programma "Echo" en het toeristische programma "Boeketje Vlaanderen". 

Elvire De Prez als presentatrice van "Wikken en Wegen".
VRT

Meest gelezen