Ziekenhuis Netwerk Antwerpen vraagt geen Covid Safe Ticket: "Mondmaskers op zich betere bescherming"

Het Antwerpse ziekenhuisnetwerk ZNA ziet geen heil in het vragen van het Covid Safe Ticket. "We zetten volop in op de mondmaskerplicht", vertelt woordvoerder Sara Van Daele.

De ziekenhuisgroep is de grootste in ons land met negen ziekenhuizen. Zij mogen sinds maandag bezoekers vragen om het Covid Safe Ticket voor te leggen. Maar het ziekenhuisnetwerk verkiest een strenge mondmaskerplicht boven het CST. 

Volgens woordvoerder Sara Van Daele willen ze zo het risico op besmetting zo klein mogelijk houden: "Overal in onze ziekenhuizen zijn mondmaskers verplicht. Dat is steeds zo geweest, ook toen de mondmaskerplicht op andere plekken teruggeschroefd werd. Dat doen we omdat mondmaskers op zich voldoende bescherming bieden tegen de besmetting. Het is zelfs veiliger dan een Covid Safe Ticket zonder mondmasker. Dan bestaat immers nog altijd de kans dat je anderen besmet.  Dat risico is bij een mondmaskerplicht veel kleiner." 

Meest gelezen