Pixabay

Astrid zamelt gebruikte bh's in "om kwetsbare mensen te ondersteunen”

November is "Second Bra Month" bij lingeriewinkel Plaza Lingerie in Tienen. Uitbaatster Astrid Van Kelecom organiseert voor het tweede jaar op rij een inzamelactie voor bh’s die ze daarna aan BOM (Bezorgd Om Mensen) vzw schenkt. “De teller staat al op 61 bh’s.”

Mensen kunnen nog een hele maand hun gebruikte bh’s binnenbrengen bij Astrid. “Ik heb hier een lingeriezaak en ben vorig jaar met de actie gestart, omdat ik de maand november wou opfleuren. Mensen kunnen hun oude, maar nog draagbare, bh’s binnenbrengen.”

Voor mensen in armoede

Astrid schenkt alle ingezamelde bh’s aan BOM vzw in Tienen. “Ze hebben een klein winkeltje waar ze die bh’s verkopen aan mensen in armoede. Ze doen dat aan een heel laag tarief. Mensen in armoede hebben niet graag dat ze alles gratis krijgen. Het is beter voor hun eigenwaarde dat ze bijvoorbeeld 20 eurocent moeten betalen.”

Vorig jaar was de zaak gesloten door corona, maar liet Astrid de actie toch doorgaan. “Als een soort takeaway", vertelt ze." Toen heb ik 320 bh’s ingezameld. Ik ben een echte strever en hoop er dit jaar nog meer in te zamelen. Op twee dagen tijd zijn er nu al 61 bh’s binnengebracht.”

Meest gelezen