Foto: Brouwerij 3 Fonteinen

Brouwerij 3 Fonteinen deelt 150 Schaarbeekse kriekenbomen uit: “Ideaal voor een lekkere kriek"

Brouwerij 3 Fonteinen uit Lot, bij  Beersel, deelt dit weekend 150 kriekenboompjes uit. Het zijn Schaarbeekse kriekelaars, een boomsoort uit het Pajottenland, Brussel en de Rand. “De krieken zijn uitstekend om kriekbier te brouwen. Ze geven een mooi resultaat en uitgesproken smaak”, vertelt brouwer Werner Vanobbergen.

De Schaarbeekse kriekelaars komen steeds minder voor en dat is jammer want de krieken zijn ideaal om het echte traditionele kriekbier te brouwen. Brouwer Werner Vanobbergen van Brouwerij 3 Fonteinen hoopt op een terugkeer van de Schaarbeeks kriekelaar in onze tuinen. Daarom deelt de brouwerij dit weekend 150 kriekenboompjes uit. Iedereen is welkom om een kriekelaar af te halen en te planten in de tuin.

We willen de Schaarbeekse kriek laten herleven in de tuinen van de mensen

Werner Vanobbergen, brouwer bij Brouwerij 3 Fonteinen

“Het is de bedoeling om de Schaarbeekse kriekelaar, die de afgelopen jaren minder en minder aangeplant is, terug te laten herleven”, vertelt brouwer Werner Vanobbergen. “Als de mensen een boompje komen afhalen krijgen ze er ook een handleiding bij met tips om de boom in eigen tuin te planten.” De kriekelaar is makkelijk te onderhouden in de tuin. “Het mooie aan de boom is dat hij niet veel onderhoud vraagt en nuttig is. Zo is de kriek een zeer uitgesproken type dat heel mooie resultaten aan traditioneel kriekbier geeft”, aldus Vanobbergen.

Foto: Brouwerij 3 Fonteinen
Foto: Brouwerij 3 Fonteinen

Meest gelezen