Getty Images

Gents computerbedrijf Itineris levert software aan de watermaatschappij van New York

Het Gentse bedrijf Itineris kreeg 3 jaar lang de eer om software te leveren aan de watermaatschappij van New York. Die watermaatschappij levert elke dag meer dan 1 miljard liter water aan meer dan 9 miljoen inwoners van de Amerikaanse grootstad. "We moesten een systeem van meer dan 25 jaar oud vervangen", zegt CEO Edgard Vermeersch.

De watermaatschappij van New York, die instaat voor de watertoevoer voor 9 miljoen Amerikanen, kwam tijdens hun zoektocht naar een nieuw computersysteem terecht bij het Gentse technologiebedrijf Itineris. "We stonden al even op hun radar, omdat ze hadden gezien dat we al goed werk hadden geleverd in andere Amerikaanse steden, zoals Boston", klinkt het bij CEO Edgard Vermeersch.

Je moet zeker niet denken dat New York verder staat dan Vlaamse waterbedrijven

CEO Edgard Vermeersch

De Amerikaanse watermaatschappij werkte nog met verouderde computerprogramma's, en Itineris werd ingeschakeld om dat systeem te moderniseren. "Dat was ook dringend nodig", zegt Vermeersch. "Je moet zeker niet denken dat New York verder staat dan de Vlaamse waterbedrijven. We hadden uiteindelijk 3 jaar nodig om een systeem te vervangen dat meer dan 25 jaar oud is."

Verouderde facturatie

Vermeersch was onder meer verwonderd dat de watermaatschappij gebruik maakte van een verouderd betalingsverkeer. "Veel mensen kwamen nog naar de kassa van het bedrijf om hun waterfactuur te betalen met cheques."

"Met ons systeem moet alles een pak efficiënter verlopen", gaat de CEO verder. "En dan hebben we het niet alleen over de facturatie, maar ook over wanneer de watermaatschappij interventies moet doen omdat er problemen zijn zoals lekkende leidingen."

Meest gelezen