Gentse boksclub Golden Gloves hoopt op goud voor Victor Schelstraete op WK in Belgrado

Vandaag bokst Victor Schelstraete uit Gent in de halve finale van het WK boksen voor amateurs en boksclub Golden Gloves, waar Schelstraete ooit begon, kijkt er enorm naar uit. "Victor Schelstraete is een rolmodel voor onze club. We hopen dat hij goud wint", klinkt het.

In de Servische hoofdstad Belgrado is momenteel het WK boksen voor amateurs aan de gang. Deze namiddag bokst Gentenaar Victor Schelstraete in de halve finale tegen voormalig wereldkampioen Keno Machado uit Brazilië, die op de voorbije Olympische Spelen nog 5e werd. Schelstraete is al minstens zeker van brons en is daarmee de eerste Belg ooit die een medaille verovert op het WK boksen voor amateurs.

Club is trots

"Wat hij nu doet, dat is ongelofelijk", zegt Luc Dhondt, secretaris van boksclub Golden Gloves. Bij die club is het 9 jaar geleden begonnen voor Schelstraete. "We zagen al meteen dat hij veel talent had. Hij bokste hier nog maar 2 jaar toen hij al training begon te geven. Hij is een echte atleet. Maar zijn prestaties heeft hij ook voor een deel te danken aan het team rond hem. In die ring doet hij het natuurlijk alleen, maar je moet wel voorbereid zijn als je in de ring komt. Je team, je trainer, die zijn heel belangrijk."

Dankzij Victor durven we dromen dat onze hobby ooit een echte carrière wordt
Jonge bokser die training krijgt van Victor Schelstraete

Dankzij de bokssport belandde Schelstraete niet op het slechte pad, en groeide hij uit tot iemand die veel respect en aanzien geniet. "Hij is een echt rolmodel, met een innemende persoonlijkheid. Iedereen kijkt naar hem op", vertelt Dhondt. En dat beamen ook de jonge boksers bij boksclub Golden Gloves. "Hij is een voorbeeld voor ons. Het is heel leuk om training te krijgen van hem. We kunnen veel van hem leren en veel ervaring op doen. Dankzij hem durven we ook dromen dat onze hobby ooit een echte carrière wordt."

Sport wint aan populariteit

De boksclub hoopt dat Schelstraete goud wint, omdat het imago van de sport daarvan kan mee profiteren. "In het verleden waren Jean-Pierre Bauwens en Delfine Persoon al rolmodellen in het boksen. Maar Schelstraete is nu de eerste die zo goed presteert bij de amateurs. Hij is het ideale uithangbord voor de Vlaamse boksliga. En ook onze club geniet mee van zijn prestaties, heel veel mensen zijn geïnteresseerd om hier te komen boksen", besluit Luc Dhondt.

Beluister hier het interview met Ronny Van Eesvelde, de trainer van Victor Schelstreate, op Radio 2 Oost-Vlaanderen.

Boksring bij club Golden Gloves

Meest gelezen