Zware woningbrand in Zelzate: gezin met 3 kinderen gewond naar ziekenhuis gebracht

In Zelzate is deze morgen een gezin met 3 kinderen gewond afgevoerd naar het ziekenhuis, na een zware brand in hun woning. Het huis is volledig uitgebrand.

Deze morgen rond 6.45 uur onstond brand op de bovenste verdieping van een rijhuis in de Leegstraat in Zelzate. Op die verdieping slapen de 3 kinderen van het gezin. Zij konden samen met hun ouders tijdig de woning verlaten, maar hadden heel wat rook ingeademd. De 5 bewoners moesten daarom met twee ambulances naar het ziekenhuis.

Toen de brandweer aankwam, sloegen de vlammen door alle ramen en het dak. De brandweer kon niet verhinderen dat het huis volledig in vlammen opging. Het is volledig onbewoonbaar verklaard. Ook de twee aanpalende woningen liepen schade op, maar de bewoners zullen waarschijnlijk in de loop van de dag kunnen terugkeren. 

De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. De branddeskundige van het parket onderzoekt de precieze omstandigheden.

Meest gelezen