Radio 2

Man uit Poperinge die ex doodde in opzettelijk verkeersongeval moet naar de cel

De man reed drie jaar geleden in Vleteren met opzet tegen een geparkeerde bus. Zijn ex-vriendin kwam daarbij om het leven.  In oktober werd hij daarvoor veroordeeld tot 23 jaar cel. Nu blijkt dat hij daar niet tegenin gaat, moet hij volgende week naar de gevangenis.

De man uit Poperinge pleegde de moord op zijn ex-vriendin drie jaar geleden. Hij deed de moord op een verkeersongeval lijken. Op Allerheiligen 2018 reed hij samen met zijn slachtoffer aan een extreem hoge snelheid tegen een geparkeerde schoolbus in Vleteren. Zijn ex-vriendin van 22 jaar kwam daarbij om het leven. Volgens de eerste resultaten van de verkeersdeskundigen maakte de man een inschattingsfout. Later bleek dat de man het met opzet deed. 

De man van 32 werd in oktober dit jaar veroordeeld tot 23 jaar cel. Daarna kreeg hij 15 dagen de tijd om cassatieberoep aan te tekenen, maar dat deed hij niet. Hij moet nu dus effectief naar de gevangenis. Tot nu toe stond hij onder elektronisch toezicht, met een enkelband, maar daar komt nu dus een einde aan. Het was de allereerste keer dat een zaak van een verkeersongeval voor het Hof van assisen verschijnt.

Meest gelezen