Geen akkoord na spontane staking in postdistributiecentrum Dilsen-Stokkem 

Vanmorgen is er in het postdistributiecentrum van Dilsen-Stokkem een spontane staking uitgebroken. De aanleiding voor de staking zijn de te hoge werkdruk en dreigementen van hogerhand. De vakbonden en plaatselijk directie hebben nog geen akkoord bereikt, dus morgen wordt er mogelijk opnieuw geen post bedeeld.  

Begin volgend jaar start er in het postdistributiecentrum van Dilsen-Stokkem een nieuwe organisatie waar verschillende postbodes het niet mee eens zijn. "Alle diensten worden auto-fietsdiensten", vertelt Elke Allard van de socialistische vakbond ACOD. "Dat wil zeggen dat de postbodes de pakjes met de auto bedelen, maar voor de rest van de ronde gebruikmaken van een fiets of e-bike."

De verschillen in diensten maken de werkdruk onhoudbaar

Elke Allard, socialistische vakbond

Door de nieuwe organisatie gebeurt de bedeling anders. Zo krijgen sommige diensten meer dan 100 huizen extra en andere diensten worden korter met minder straten. "De gefrustreerde postbodes vinden dat niet meer vergelijkbaar. Op die manier worden bepaalde diensten echt te groot en is de werkdruk onhoudbaar." 

De vakbond wil graag dat de directie luistert naar de bezorgdheden van de postbodes. Maar na een overleg met de vakbonden en de plaatselijke directie werd er nog geen akkoord bereikt. Er is dus een grote kans dat er morgen opnieuw geen post bedeeld wordt in het Maasland.

Meest gelezen