rechten: moeder Ellie Smith

36-jarige verdachte van ontvoering Australische Cleo (4) officieel beschuldigd, maar toont weinig emotie in rechtbank

De Australische autoriteiten hebben de man die vastzit voor de ontvoering van kleuter Cleo Smith formeel in staat van beschuldiging gesteld. De verdachte heet Terence Darrell Kelly en werd twee dagen geleden opgepakt, nadat de kleuter werd teruggevonden in een huis in het Australische stadje Carnarvon. 

Kelly toonde in de rechtbank weinig emotie, al liet hij volgens de Australische omroep ABC News wel blijken dat de aanwezigheid van journalisten hem ergerde. 

Hij is de enige verdachte in een zaak die wekenlang veel aandacht kreeg in Australië. De 4-jarige Cleo Smith verdween 18 dagen geleden tijdens een kampeertocht 's nachts uit haar tent en werd later teruggevonden in een woning in de westelijke kustplaats Carnarvon. Ze was naar verluidt met speelgoed aan het spelen toen de politie een inval deed. Een cruciale tip van buurtbewoners over de wagen van de man leidde de politieagenten uiteindelijk naar het huis van Kelly.

Kelly zelf was niet in de vergrendelde woning aanwezig op het moment van de inval, hij zou op straat zijn gearresteerd. Hij wordt door buurtbewoners beschreven als "stil" en "een eenzaat". 

Ziekenhuisopname

De politie denkt dat de 36-jarige man de kleuter vorige maand heeft gekidnapt op het kampeerterrein waar ze met haar gezin verbleef. Hij heeft de rechtbank van Carnarvon niet gevraagd om hem voorwaardelijk vrij te laten. Hij hoefde daarom volgens de Australische omroep ABC News ook niet aan te geven of hij de beschuldigingen wil tegenspreken. 

Gisteren moest Kelly al overgebracht worden naar het ziekenhuis. Verschillende media zeggen dat het over verwondingen gaat die hij bij zichzelf heeft veroorzaakt, maar de politie wil daarover niets bevestigen. Zijn voorarrest is verlengd tot 6 december.

Meest gelezen