Johannes Ortner

Covidtest op de schop in Wenen: alleen nog naar horeca, kapper en evenementen als je gevaccineerd of genezen bent

In Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk worden de coronamaatregelen opvallend strenger gemaakt. Als je er een bezoekje wil brengen aan de horeca, de kapper of een evenement zal je moeten bewijzen dat je gevaccineerd bent tegen het coronavirus of hersteld bent van covid. Een negatieve covidtest zal dus niet langer volstaan.

Uit vrees dat Wenen zwaar getroffen wordt door een vierde virusgolf en de ziekenhuizen er overspoeld worden, heeft burgemeester Michaël Ludwig vandaag aangekondigd dat het stadsbestuur vanaf eind volgende week strengere coronamaatregelen zal treffen. 

Die maatregelen zijn niet min: in de Oostenrijkse hoofdstad zal je op vele plaatsen moeten kunnen bewijzen dat je gevaccineerd bent tegen het coronavirus of hersteld bent van covid, de ziekte die veroorzaakt wordt door het virus. 

Dit zal het geval zijn in de horeca (cafés en restaurants), bij contactberoepen (zoals kappers en schoonheidssalons) en alle evenementen met meer dan 25 aanwezigen. De stad heeft ook aangekondigd dat er gecontroleerd zal worden of de maatregelen effectief worden nageleefd. 

Het stadsbestuur wil bovendien het vaccinatiecijfer opkrikken door enerzijds de vaccinatiecampagne uit te breiden naar kinderen tussen 5 en 11 jaar, en anderzijds de inwoners aan te zetten om zich in te schrijven voor een derde prik. In Wenen is ongeveer 64 procent van de inwoners volledig gevaccineerd.

Meest gelezen