Bilzense brasserie maakt komaf met technologische kopzorgen: "Wij printen en installeren coronapas van klanten zelf"

Omdat de introductie van het coronacertificaat bij veel horecabezoekers voor technologische kopzorgen zorgt, biedt taverne Chopin in Bilzen een buitengewoon gastvrije service aan. Wie wil kan zijn of haar coronapas ter plekke laten installeren of uitprinten. Vooral zeventigplussers reageren erg enthousiast: “De QR-code zelf installeren is een stresserend karwei." 

Naar aanleiding van de invoering van het coronacertificaat in horecazaken zette Inge Jamaers van brasserie Chopin haar IT-medewerker aan het werk. “Toen het nieuws bekend raakte dat het tonen van de QR-code bij binnenkomst verplicht werd, begonnen heel wat vaste klanten te zuchten”, vertelt de zaakvoerster. “Voor wie niet vertrouwd is met de computer of de smartphone is het geen koud kunstje om aan het coronacertificaat te geraken. Daarom installeerden we een ticketbalie, uitgerust met computer, printer en kaartlezer. Een groot succes, zo bleek. We hebben al meer dan honderd klanten geholpen." 

(Lees verder onder de foto.) 

Een koppel zeventigers had de QR-code van hun vaccinatie-uitnodiging uitgeknipt en op de achterkant van hun gsm's geplakt, als zogenaamde coronapas.
IT-medewerker brasserie Choping

IT-medewerker Jannick komt grappige taferelen tegen terwijl hij iedereen op weg helpt. “Een koppel zeventigers had de QR-code van hun vaccinatie-uitnodiging uitgeknipt en op de achterkant van hun gsm's geplakt. Dat ging uiteraard niet om de correcte code! En een bejaarde man stond op het punt om een nieuwe smartphone te kopen omdat Itsme hem na een inlogpoging te veel had geblokkeerd. Hij was maar al te blij dat ik hem in minder dan vijf minuten kon helpen. Ik schiet trouwens niet enkel oudere mensen te hulp. Ook voor veel veertigers en vijftigers is dit duidelijk een welkom initiatief!”

Uitgeprint op papier

"QR-codes, Itsme en andere applicaties... Het is allemaal Chinees voor mij", gniffelt een gepensioneerde dame. "Ik zou niet eens weten hoe ik eraan moet beginnen. Gelukkig wist ik dat ik me geen zorgen moest maken. Ik ben zonder code naar hier gekomen. Nu staat mijn coronapas netjes op mijn gsm." 

"Een smartphone heb ik niet", zegt een andere vaste stamgast. "Ik heb mijn code hier uitgeprint op papier en bewaar hem in mijn portemonnee. En of ik een tevreden klant ben!"  

Meest gelezen