Lesgever Renaud Onderdonck van circusplaneet
Radio 2

Circusplaneet organiseert circuslessen voor senioren: "Beginnen met jongleren"

"Nooit te oud om te leren, nooit te oud om te blijven bewegen": onder dat motto organiseert Circusplaneet lessen voor senioren. In Malem kunnen oudere deelnemers sinds kort bewegings- en circusles op maat volgen. Want "circus is voor iedereen", zegt algemeen coördinator Matthias Vermael.

Binnenkort zijn niet alleen de kleinkinderen ster van het familiefeest, ook de grootouders zullen een circusperformance kunnen geven. Want in de circuskerk in Malem kunnen senioren sinds kort circusles volgen. "Ze zullen nog niet onmiddellijk met een trapezium in de nok van de kerk hangen, maar we mogen ze niet onderschatten", zegt Matthias Vermael, algemeen coördinator van Circusplaneet.

De lessen worden aangepast aan het fysiek niveau van de deelnemers. "Er is altijd een ludiek spel als opwarming, waarin de focus op bewegen ligt. Zo komen we wat los. Maar ze leren ook jongleren met sjaaltjes en balletjes, wat diabolo en evenwichtstechnieken."

Circus is voor alle leeftijden

"We breiden ons aanbod steeds meer en meer uit", gaat Vermael verder. "Dan kwam plots het idee voor circus voor senioren en waarom ook niet? Want circus is iets voor iedereen, dus ook voor ouderen. Ondertussen zijn er al acht senioren die aan de lessenreeks deelnemen. Maar wie zich geroepen voelt, kan zeker nog instappen." 

Meest gelezen