Nicolas Maeterlinck

Eerste dossier zonnepanelenfraude: straffen tot 4 maanden cel

Voor een installateur van zonnepanelen in Hasselt en een keurder heeft de openbare aanklager celstraffen van 4 maanden met uitstel geëist, samen met boetes met uitstel. Hij vond dat hij geen al te strenge straffen kon eisen omdat de zaak al jaren aansleept. 

De rechtbank van Hasselt heeft zich vandaag over twee van zes dossiers rond zonnepanelenfraude gebogen. Vanaf 1 augustus 2012 kreeg een eigenaar van zonnepanelen nog groene stroomcertificaten van 90 euro, voor die datum was dat 210 euro. Maar, de installateur van zonnepanelen uit Hasselt zette de factuur nog op een vroegere datum, om zo toch een grotere tussenkomst te krijgen. Ook de keurder deed dat in zijn verslagen. 

De openbare aanklager voelde zich genoodzaakt om rekening te houden met de lange aansleep van de zaak en vorderde celstraffen van 4 maanden met uitstel en boetes van 6.000 euro, ook met uitstel. De vennootschap zelf hangt ook een boete van 120.000 euro met uitstel boven het hoofd. Er komen nog 4 vergelijkbare zaken voor de rechter. 

Meest gelezen