Lerares Helmi laat enkele ontwerpen zien voor de elektriciteitskasten
Radio2

Inwoners Gingelom versieren elektriciteitskasten met eigen ontwerpen

In Gingelom kunnen inwoners dit jaar een ontwerp indienen voor de versiering van een 25-tal elektriciteitskasten. De goedgekeurde ontwerpen worden door de ontwerpers zelf of door tekenschool 't Kunsthof op de kasten geschilderd. 

"De eerste ontwerpen zijn al gemaakt", lacht lerares Helmi Cuijpers van tekenschool 't Kunsthof in Borlo. In totaal gaat het om 25 elektriciteitskasten die beschilderd mogen worden door de inwoners van de gemeente. Alle inwoners mogen een ontwerp insturen, het ontwerp moet wel geïnspireerd zijn door de Gingelomse natuur. 

Bloesems en een boomhut

"De kinderen hebben in de les al verschillende ontwerpen gemaakt: appelbloesems, typische bomen, vogels, een boomhut... Kortom, ze hebben inspiratie genoeg", vertelt de lerares. Andere inwoners kunnen nog tot het einde van de maand hun ontwerp insturen en kunnen ook aangeven of ze het zelf willen schilderen of dat ze het laten uitvoeren door de tekenschool. "Alle ontwerpen worden grondig bestudeerd en de gemeente en de eigenaar van de elektriciteitskasten Fluvius beslissen over de finale ontwerpen. Ik bekijk dan ook of de ontwerpen haalbaar zijn natuurlijk", aldus juf Helmi.

Meest gelezen