Kanye West met bevriend interieurarchitect Axel Vervoordt.
Bron: De Morgen

Rapper Kanye West: "Ik werd in België onder schot gehouden door de politie" 

De Amerikaanse rapper Kanye West is tijdens zijn bezoek aan ons land tegengehouden door de politie, die hem naar zijn zeggen onder schot hield. Dat vertelt hij in de podcast "Drink Champs". De politie bevestigt het incident en legt uit dat het om een misverstand ging.

"Ik dacht dat dit het einde was", zegt Kanye West in de podcast "Drink Champs". De Amerikaanse rapper, die tegenwoordig door het leven gaat als Ye, bracht begin september een bezoek aan ons land - volgens de geruchten zou hij een woning hebben gekocht in Wijnegem - toen hij werd benaderd door een agent.

"Ik had een zwart masker op", vertelt Ye. "En plots kwam er een agent naar mij met zijn pistool op mij gericht." In de podcast beeldt hij uit hoe de agent het pistool tegen zijn hoofd hield.

Videospeler inladen...

Een agent trok inderdaad zijn wapen, maar heeft het nooit op Kanye West gericht

Johan Wonninck, commissaris politiezone Minos

Johan Wonninck, commissaris van de politiezone Minos, bevestigt het incident, maar benadrukt dat de agent nooit zijn wapen op Ye heeft gericht. "Op 5 september, een warme zomerdag, kregen we een oproep dat er twee gemaskerde mannen in Wijnegem rondliepen", legt Wonninck uit. De tweede persoon zou Ye's bodyguard zijn geweest.

"Net als bij andere mogelijk bedreigende situaties, zijn onze ploegen ter plaatse gegaan. Ze troffen inderdaad twee mannen van wie het gezicht helemaal bedekt was."

"Het is helemaal niet de bedoeling om zo gemaskerd rond te lopen, dus de agent vroeg aan de mannen om hun masker af te doen", vervolgt Wonninck. "Dat deden ze niet. Achteraf werd natuurlijk duidelijk dat ze het gewoon niet begrepen, maar de agent beschouwde op dat moment de situatie als bedreigend. Daardoor trok hij zijn wapen, maar dat heeft hij nooit op meneer West gericht."

Volgens Wonninck was het incident redelijk snel uitgeklaard. "Kanye West maakte snel duidelijk wie hij was. De agent kende hem eigenlijk niet. Pas toen hij over zijn ex-vrouw Kim Kardashian begon te vertellen, viel zijn frank."

Meest gelezen