Studenten van het Leuvense Pauscollege bezorgd over komst coronatestcentrum vlak bij hun kot

De studenten die verblijven in het Pauscollege in Leuven maken zich zorgen over de komst een een corona-testcentrum. Zo komt er vanaf 15 november een nieuw testcentrum in het centraal gelegen Pauscollege. Maar de 200 studenten die er op kot zitten, werden niet op de hoogte gebracht van die plannen en hebben heel wat vragen.

Momenteel kunnen studenten en inwoners van Leuven nog een coronatest laten afnemen bij het Van Daelecollege in de Naamsestraat. Maar dat centrum verhuist vanaf 15 november naar het Pauscollege. Daar zullen dagelijks zo'n 750 testen afgenomen kunnen worden.

Onwetende studenten

Het Pauscollege, een mooie en historische locatie in hartje Leuven, vormt de thuisbasis van zo'n 200 studenten. En die laatsten waren niet op de hoogte van de komst van het centrum, vertelt studentbewoner Joris Keersmaekers: "Wij waren verbijsterd te lezen in de media dat ons kotgebouw zal dienen als testcentrum. We zijn niet ingelicht. Niet door de universiteit, niet door de residentiebeheerster".  

Er heerst wat onrust over de komst van mogelijks besmette mensen in ons gebouw

Joris Keersmaekers - student Psychologie en kotstudent in het Pauscollege

Het onverwachte nieuws voor de studenten van het Pauscollege wekt vragen en bezorgdheden op. "Het Pauscollege is onze thuis. Daarom zijn we ongerust over mogelijks besmette personen in onze gangen. We weten ook niet waar het testcentrum zal komen. Een groot deel is hier bouwwerf dus zoveel plaats is er ook niet. We hopen dat we snel details zullen krijgen", vertelt Joris Keersmaekers. 

Universiteit reageert

De KU Leuven geeft toe dat de studenten inderdaad nog niet op de hoogte gebracht zijn. Volgens de universiteit komt het testcentrum in het lokaal waar vroeger het Almarestaurant van het Pauscollege was ondergebracht. Om tegemoet te komen aan de vragen van de studenten bereidt de universiteit een communicatie voor. Studenten zullen op die manier van de plannen op de hoogte worden gebracht en krijgen ook meer informatie over waar ze met hun vragen terecht kunnen. 

Meest gelezen