radio 2

Staking bij Maaslandse postbodes gaat verder: nog geen akkoord

Er zal vandaag opnieuw niet veel post bedeeld worden in het Maasland. De postbodes staken er voor de tweede dag op rij vanwege de hoge werkdruk en een vertrouwensbreuk. De lokale directie zou wel zo veel mogelijk voor een alternatief zorgen om de kranten te bedelen. 

Gisterochtend brak een spontane staking uit bij het postpersoneel van het distributiekantoor in Dilsen-Stokkem. De postbodes daar bedelen de post voor het hele Maasland. 

Gisteren is er overleg geweest tussen vakbonden en directie, maar er is nog geen akkoord bereikt. De postbodes zijn ontevreden over de geplande nieuwe organisatie, ze spreken over een te hoge werkdruk, en er is ook een vertrouwensbreuk tussen het personeel en de lokale leiding.  Erwin Verstappen van de socialistische vakbond ACOD: "In het verleden werd de bedeling gedaan door auto en elektrische fiets, en een besparing daarin is richting  auto en gewone fiets, maar het personeel zegt dat ze dat beter kunnen uitvoeren met een elektrische fiets." Vanmorgen wordt er verder onderhandeld. 

Vermoedelijk toch aantal kranten bedeeld

De lokale directie zou waarschijnlijk wel zorgen voor de bedeling van de kranten, maar pakjes en brieven worden niet rondgebracht. Erwin Verstappen: "De krantenbedeling zal waarschijnlijk wel gebeuren, maar dan door de lokale leiding, niet door de postbodes. Maar de rest, dus brieven en pakjes, dat zal vandaag niet gegarandeerd zijn."

Meest gelezen