Politie treft wietplantage aan na zware woningbrand in Zelzate

De politie heeft gisteren, tijdens het onderzoek naar een zware woningbrand in Zelzate, een cannabisplantage aangetroffen. Dat bevestigt het parket. De plantage was niet meer actief.

Gisteren rond 6.45 uur ontstond brand op de eerste verdieping van een rijwoning in de Leegstraat in Zelzate. De schade was groot: het hele huis brandde uit en ook een aanpalende woning is onbewoonbaar verklaard. De 5 bewoners van het huis waar de brand ontstond, een koppel en hun 3 kinderen, moesten met rookintoxicatie naar het ziekenhuis. 

Zoals gebruikelijk bij een brand met zo’n omvang, onderzoekt een branddeskundige van het parket de precieze omstandigheden en de oorzaak van de brand. "Alles wijst op een accidentele brand", bevestigt het parket. 

Het onderzoek bracht toevallig ook een wietplantage aan het licht. "In een achterliggend gebouw, grenzend aan de woning, werd een oude, inactieve cannabisplantage aangetroffen. De aanwezige plantjes waren echter waardeloos. Het koppel werd door de politie meegenomen voor verhoor, maar daarna mochten ze het commissariaat verlaten", laat het parket weten. Het onderzoek naar de plantage loopt wel nog verder.

Meest gelezen