Rechter spreekt straffen uit in 6 dossiers rond dierenwelzijn

De correctionele rechtbank van Brussel heeft zes vonnissen geveld in dossiers rond dierenwelzijn. Vorige maand werden enkele zaken gebundeld op themazittingen naar aanleiding van Werelddierendag. Zes mensen moesten zich verantwoorden en over die zaken heeft de rechter nu ook uitspraken gedaan.

Eén van de veroordeelden is een oud-militair uit de Druivenstreek. Hij krijgt een werkstraf van 60 uur voor de moord op een duif. Die schoot hij in dronken toestand neer met een luchtdrukkarabijn.

Een koppel uit Halle is dan weer veroordeeld voor dierenverwaarlozing. Ze hadden vijf pups van een Duitse scheper gedumpt in een bos. De honden werden toevallig ontdekt door een automobilist. Zowel de man als de vrouw krijgen één maand cel opgelegd en een geldboete van 2.400 euro, waarvan een deel met uitstel.

Een man uit Dilbeek die een schaap in zijn garage hield, kreeg een geldboete van 1.200 euro en mag één jaar geen dieren meer houden.

En een boer uit Roosdaal die dertien schapen had verwaarloosd, is veroordeeld tot een geldboete van 2.000 euro, waarvan de helft met uitstel.

Meest gelezen