Staking bij de post in het Maasland nu toch afgelopen

De staking bij de postbodes in het Maasland is nu toch afgelopen. De vakbonden en directie hebben tijdens het overleg vanmorgen een akkoord bereikt.

Gisterochtend hadden de meeste postbodes in het distributiecentrum in Dilsen-Stokkem het werk neergelegd. Ze zijn ontevreden over de nieuwe organisatie die in aantocht is. Ze klaagden de hoge werkdruk aan en er was een gebrek aan vertrouwen in de lokale leiding. Heikel punt was de omschakeling van elektrische fietsen naar gewone fietsen. 

Intussen heeft het overleg wat opgeleverd.  Erwin Verstappen van vakbond ACOD: "Er komen de volgende weken gesprekken met psycho-sociale assistenten om het vertrouwen tussen personeel en lokale leiding te herstellen." Over de fietsen is afgesproken om daar waar nodig toch elektrische fietsen te behouden: "Dan gaat het om mensen die wat ouder zijn of een fysieke beperking hebben, of daar waar het geografisch op zijn plaats is om een elektrische fiets te behouden", zegt Verstappen nog.

Nog enkele dagen vertraging in postbedeling

De postbodes zullen vandaag dus nog post bedelen.  De kranten zullen vandaag zeker in de brievenbussen terecht komen,  de brieven en pakjes van vandaag zo veel mogelijk. Dat geldt niet voor de brieven en pakjes die gisteren bedeeld hadden moeten worden, die bedeling zal vermoedelijk de eerste dagen van volgende week gebeuren. 

Meest gelezen