AFP

Supporters Racing Genk en West Ham op de vuist: "Politieagenten en politiepaard gewond"

Voor het stadion van Racing Genk zijn er gisteren enkele incidenten geweest, even voor de wedstrijd tegen West Ham United. Een groep supporters van Genk en West Ham raakten slaags en de politie moest tussen komen.

Heel de namiddag is alles overal rustig gebleven, maar net voor de wedstrijd ging het mis, vertelt burgemeester Wim Dries (CD&V) van Genk: "Een 100-tal West Ham supporters kwamen te voet aan aan het stadion van Genk. Daar raakten ze slaags met de kern van Genk en dat is toch een confrontatie geweest waar twee politieagenten en een politiepaard gewond geraakt zijn. In heel dat tumult is ook een persoon gearresteerd."

Auto's beschadigd

Daarnaast zijn er nog een 30-tal West Ham supporters die de openbare orde verstoorden bestuurlijk gearresteerd. Een uur na de wedstrijd zijn zij  vrijgelaten. Bij de eerste incidenten zijn op de parking voor de hoofdingang auto's beschadigd geraakt. Aan de eigenaars daarvan wordt gevraagd contact op te nemen met de politie Carma.

Deze wedstrijd zat vol energie en iedereen is tot het uiterste gegaan

Aanvoerder Bryan Heynen

De wedstrijd zelf eindigde op 2-2. Voor West Ham is dit het eerste puntenverlies in de Europa League dit jaar. Genk speelde één van zijn betere matchen van het seizoen. Genk kwam al vroeg op voorsprong maar in de 2de helft ging West Ham erop en erover. In de slotfase viel de gelijkmaker door een owngoal. Aanvoerder Bryan Heynen is trots: "Een punt pakken tegen West Ham is niet slecht denk ik. Deze wedstrijd zat vol energie van de hele ploeg en iedereen is tot het uiterste gegaan. Dus we mogen fier zijn op de prestatie die we geleverd hebben,."

Meest gelezen