JDM

Supportersclub KV Oostende verzamelt gratis voetbaltickets voor kansarme gezinnen

De Kustboys, de supportersclub van KV Oostende, gaat gratis tickets uitdelen aan kansarme gezinnen in Oostende. Op die manier kunnen zij ook genieten van een wedstrijd in het stadion. De supporters met een abonnement kregen als compensatie voor de matchen die ze gemist hebben tijdens de coronacrisis 15 vouchers die ze konden uitdelen aan vrienden of familie. De supportersclub verzamelt nu die vouchers, met het idee om ze uit te delen.

Door de coronacrisis hebben voetbalsupporters vorig jaar veel matchen in de stadia moeten missen. Verschillende voetbalclubs bieden daarom een compensatie aan. KV Oostende gaf iedereen, die dit jaar zijn abonnement verlengde, 15 vouchers. Zo kunnen supporters ook vrienden of familie uitnodigen naar een voetbalmatch. Maar sommige supporters wisten niet goed aan wie ze die ticketvouchers moesten geven. 

Dat bracht Peter Van Nuffel, voorzitter van supportersfederatie Kustboys, op een prachtige idee. "Wij verzamelen die vouchers via de website van de Kustboys om zoveel mogelijk kansarme, Oostendse gezinnen de kans te geven om samen met ons naar het voetbal te gaan", zegt Peter aan Radio 2 West-Vlaanderen.

2.000 tickets verzamelen voor 21 november

"Ondertussen hebben we al 300 tickets verzameld. Maar als je weet dat er meer dan 2.000 abonnementen werden verkocht tijdens de vroege vogelperiode bij KV Oostende, dan kan daar best nog wat bijkomen. We hopen dat die aboonnees allemaal één van hun 15 vouchers willen afgeven. Zo kunnen we toch zeker 2.000 mensen, die anders financieel niet in de mogelijkheid zijn om naar het voetbal te gaan, meenemen."

Om de volledige actie te coördineren gaat supportersfederatie Kustboys samenwerken met verenigingen in Oostende die zich inzetten voor kansarme gezinnen. "Het is de bedoeling om zoveel mogelijk tickets verzameld te hebben tegen 21 november. Dan speelt Oostende tegen Union en kunnen we samen gaan kijken. Union is momenteel de leider in het klassement, dus het belooft een spannende match te worden", lacht Peter. Alle supporters, die de voetbalwedstrijd in het stadion willen volgen, moeten wel over een Covid Safe Ticket beschikken.  

Meest gelezen