Topchef Seppe Nobels wint als eerste Belg ooit Het Gouden Kookboek

De Antwerpse groentenchef Seppe Nobels heeft als eerste Belg ooit Het Gouden Kookboek gewonnen. Dat is een belangrijke Nederlandse prijs die uitgereikt wordt aan het beste kookboek van de Lage Landen. De topchef krijgt de prijs voor zijn boek "Een Kookboek", waaraan hij 10 jaar lang gewerkt heeft. "Het is fantastisch dat ik met dit stukje levenswerk in de prijzen val", reageert Nobels.

De Antwerpse topchef Seppe Nobels staat bekend om zijn groentenkeuken waarmee hij het restaurant Graanmarkt 13 in Antwerpen jarenlang populair maakte. De gerechten die hij daar maakte, schreef hij neer in zijn boek "Een Kookboek". Daarbij komen ook klassiekers van zijn grootmoeder kijken en nog gerechten die hij thuis maakt. In totaal telt het boek maar liefst 450 recepten met lokale producten. 

Heerlijk dat ik als kleine Antwerpenaar in het grote Amsterdam kan winnen

Seppe Nobels

"Mijn boek is een op en top Vlaamse klepper van 650 bladzijden. Ik probeer te pronken met ons erfgoed, maar het is ook heel hip en groen gebracht, net zoals mijn keuken van de laatste jaren", vertelt Nobels trots aan Radio 2 Antwerpen. "Het is fantastisch dat ik in de prijzen val met dit stukje levenswerk, en het is ook heerlijk dat ik als kleine Antwerpenaar in het grote Amsterdam deze prijs te pakken kan krijgen."

Voor wie het kookboek nog niet in huis heeft, geeft de topchef alvast een voorsmaakje: "Er zitten veel groenten in, zoals ons witloof, onze spruiten en  tomaten uit volle grond. Maar er zit ook vlees en vis in, zoals het typische Blanc Bleu Belge en schaal- en schelpdieren uit de Noordzee." 

Beluister hier het interview met chef Seppe Nobels op Radio 2 Antwerpen:

Meest gelezen