Trein rijdt in op migranten in Calais: één dode en drie gewonden

In het Noord-Franse Calais is donderdagavond een regionale trein ingereden op een groep migranten die zich op de sporen bevonden. Er vielen één dode en drie gewonden.

Het ging om een trein tussen Calais en Duinkerke. Er zouden zich zowat vijftig mensen op de sporen hebben bevonden.  Door de hevige regen en weinig verlichting zouden ze de trein niet hebben opgemerkt en heeft ook de treinbestuurder hen niet gezien. Van de drie gewonden is één er erg aan toe. De vier slachtoffers zijn Eritreeërs en zouden minderjarig zijn. 

Spoorwegmaatschappij SNCF gewaagde van een persoonsongeval waardoor het spoorverkeer in beide richtingen onderbroken raakte. Het zou pas vrijdagmorgen hernemen.

Eerder op de dag had de Franse politie nog kleine migrantenkampen ontruimd, om een "nieuwe jungle" te voorkomen. Honderden mensen wachten in Calais op een kans om de gevaarlijke oversteek naar Engeland te maken. 

 

  

Meest gelezen