Wikipedia

Wie wil zaak starten in stationsgebouw van Poperinge?

De stad Poperinge is op zoek naar een ondernemer die een zaak wil uitbaten in het stationsgebouw. De stad wil het gebouw nieuw leven inblazen, als de stationsloketten straks volledig dicht gaan. "Het hoeft geen horecazaak te zijn, een kinderopvang is ook een optie", zegt de burgemeester.

De loketten in het stationsgebouw van Poperinge gaan binnenkort volledig dicht. De stad Poperinge en de NMBS willen het gebouw graag een nieuwe bestemming geven en zo nieuw leven inblazen. "Stationspleinen zijn vaak niet heel uitnodigend, zeker niet op een koude winteravond. Met de nieuwe invulling hopen we dat het gebouw opnieuw fris en open zal zijn", zegt de  burgemeester van Poperinge Christof Dejaegher. 

Een horecazaak is een optie, maar dat hoeft niet. Het kan ook iets helemaal anders zijn: "Er is al interesse om er een kinderopvang te openen", zegt Dejaegher.  Kandidaturen zijn bij de stad welkom tot en met 10 december.

Meest gelezen