Minister Zuhal Demir toch niet op klimaattop in Glasgow door coronabesmetting van kabinetschef

Door een coronabesmetting op haar kabinet kan Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) toch niet naar de klimaattop in Glasgow. Dat meldt VTM Nieuws en het nieuws wordt aan onze redactie bevestigd. Normaal zou ze morgen vertrekken met een Vlaams klimaatplan.

Gisteren was het er dan, het langverwachte Vlaamse klimaatakkoord. Daarmee zou Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) morgen naar de klimaattop in Glasgow reizen, maar door de coronabesmetting van haar kabinetschef kan dat nu niet meer.

Bekijk hieronder de reactie van Zuhal Demir:

Videospeler inladen...

"Dit is natuurlijk rot", reageert Demir. "Afgelopen weken is er heel hard gewerkt door alle collega's, maar de regels zijn voor iedereen. Ook voor mij. Ik ben gevaccineerd en getest, maar het Passenger Locator Form is duidelijk. Als je de laatste 14 dagen contact hebt gehad met een besmette persoon, mag je niet reizen. Over zes dagen moet ik opnieuw een test afleggen."

"Ik voel me helemaal niet ziek", voegt Demir eraan toe. "Ik zal dus wel gewoon blijven werken. Alle vergaderingen zullen digitaal doorgaan. Zo kan ik het toch nog bijwonen."

Meest gelezen