20-tal bewoners geëvacueerd bij brand in serviceflat in Hoogstraten

In Hoogstraten hebben een 20-tal bewoners van serviceflats hun woning moeten verlaten omdat er brand was ontstaan in één van de flats. Daar was een wasmachine in brand gevlogen. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle en kon erger voorkomen. 

In complex De Linde, in het centrum van Hoogstraten, is vanmiddag rond 16.15 uur brand ontstaan in één van de 23 serviceflats. Dat zorgde even voor behoorlijk wat rookontwikkeling.  

Een 20-tal bewoners van de serviceflats werd geëvacueerd en tijdelijk opgevangen in het woonzorgcentrum aan de overkant van de straat.   Het Medisch Interventieplan (MIP) was een tijdlang van kracht.  

Verschillende MUG-teams en ziekenwagens kwamen ter plaatse.  Uiteindelijk werden 6 bewoners voor controle overgebracht naar de ziekenhuizen van Turnhout en Malle, maar niemand was er erg aan toe.  

Verwacht wordt dat alle bewoners in de loop van de avond het ziekenhuis alweer mogen verlaten.  De brandweer heeft het gebouw geventileerd.  Alleen de serviceflat waar de brand is ontstaan, zal wellicht een tijdlang onbewoonbaar zijn.

Meest gelezen