Automobilist rijdt op onafgewerkt stuk fietssnelweg en valt 15 meter naar beneden

Bij de Brusselse ring, in Diegem, is een 90-jarige automobilist zwaargewond geraakt nadat hij op een nog onafgewerkt stuk fietssnelweg was gereden. Hij reed zich vast en verloor bij het uitstappen zijn evenwicht, waardoor hij 15 meter lager tegen een pijler van de spoorwegbrug naast de Woluwelaan terechtkwam.

Wie al eens langs de Brusselse ring rijdt, weet dat er ter hoogte van Diegem een stuk fietssnelweg wordt aangelegd. Rond 14.20 uur vanmiddag is daar een ongeval gebeurd met een auto. 

Het is nog onduidelijk wat er precies gebeurd is, maar een 90-jarige man was er met zijn auto de fietssnelweg op gereden, op het eind van de Kouterveldstraat. Toen hij zijn vergissing inzag, reed hij zich volledig vast bij het keren en helde de wagen al vervaarlijk over de talud.

15 meter diep

Bij het uitstappen is de man vervolgens zijn evenwicht verloren en is 15 meter naar beneden van de helling gevallen, en kwam tegen een pijler van een spoorwegbrug terecht. De man werd onderaan de brug aangetroffen in een plas bloed en werd overgebracht naar het ziekenhuis. 

Hij raakte zwaargewond, maar verkeert niet in levensgevaar, zo laat een woordvoerder van de Federale Politie weten. De man zou vooral een zware hoofdwonde hebben en mag volgens de aanwezige hulpdiensten van geluk spreken dat het ongeval werd opgemerkt want hij lag helemaal uit het zicht.

De toegang tot de fietssnelweg werd na het incident afgesloten met hekken en politielint.

Eerder ongeval

Een paar weken geleden deed zich al een soortgelijk incident voor op dezelfde plek. Toen kwam een auto zelfs op zijn dak terecht toen hij de onafgewerkte fietssnelweg was opgereden. Ook die bestuurder raakte gewond. 

De werken aan de fietssnelweg liggen momenteel stil. Er is sprake van een aannemer die failliet zou zijn en problemen met de levering van materialen.

Meest gelezen