Amal en George Clooney.

Clooney vraagt media foto's van tweeling niet te publiceren door job van zijn vrouw: "Niet paranoïde, is reële dreiging"

In een open brief aan de (sensatie)media heeft Amerikaans acteur George Clooney met aandrang gevraagd om geen foto's van zijn kinderen te publiceren. Het zou zoon Alexander en dochter Ella in gevaar brengen gezien de job die echtgenote Amal Clooney uitoefent. Zij is advocate, gespecialiseerd in mensenrechten, en staat oog in oog met terroristen in de rechtbank. 

Aanleiding voor de brief zijn de foto's online van de 1-jarige zoon van actrice Billie Lourd. Lourd is de enige dochter van de betreurde Carrie Fisher, prinses Leia uit "Star wars". "Die foto's werden trouwens achteraf verwijderd. "Wij willen u verzoeken om de gezichten van onze kinderen niét te publiceren", schrijft George Clooney. 

Hij beseft dat hij een publiek figuur is. "Ik heb de soms opdringerige foto's aanvaard als deel van de prijs die ik moet betalen voor mijn werk. Onze kinderen zijn zulke verbintenissen niet aangegaan", aldus Clooney. Ook wijst hij op de job van zijn vrouw Amal die niet zonder enig risico is. Amal wordt als advocate met terroristische groeperingen geconfronteerd in de rechtbank.

Amal Clooney is een gekende advocate die internationale mensenrechten verdedigt.
Het zou onze kinderen in gevaar brengen

"We hebben zoveel mogelijk voorzorgen genomen om ons gezin veilig te houden", klinkt het. De Clooney's hebben inderdaad nooit foto's van hun kinderen verkocht aan bladen en ze zitten niet op sociale media. "Het zou hun (de 4-jarige tweeling Alexander en Ella, red.) in gevaar brengen", legt de "Ocean's eleven"- en "Gravity"-ster uit. Hij benadrukt dat dit geen paranoia is, maar de realiteit.

Tot slot rekent George Clooney op enige goedheid van de pers: "We hopen dat de noodzaak om advertenties te verkopen niet groter is dan de noodzaak om te voorkomen dat onschuldigde kinderen het doelwit worden. Waarvoor dank."

George Clooney ging in 2014 al eens in het verweer tegen de Daily Mail toen de tabloid schreef over het verzet van zijn schoonmoeder Baria Alamuddin tegen zijn huwelijk met Amal en dat op basis van religieuze gronden. "Ze kan beter krijgen", werd Baria Alamuddin in de mond gelegd. "Het probleem? Het verhaal klopt niet", maakte Clooney meer dan duidelijk.

Meest gelezen