Kim Cattrall krijgt hoofdrol in "How I met your father", van producers "How I met your mother"

Actrice Kim Cattrall (65) krijgt een grote rol in een gloednieuwe variant van de populaire sitcom "How I met your mother". Dat meldt de Amerikaanse entertainmentwebsite Deadline, en wordt door Cattrall en tegenspeelster Hilary Duff bevestigd op Instagram. 

"How I met your father" wordt de evidente titel van een nieuwe sitcom in de traditie van "How I met your mother". Die succesvolle reeks liep van 2005 tot 2014 en vertelde het verhaal van het personage Ted, die in 2030 aan zijn kinderen uitlegde wat ertoe had geleid dat hij uiteindelijk hun moeder had ontmoet. 

In het nieuwe "How I met your father", gemaakt door de Amerikaanse streamingwebsite Hulu, vertelt hoofdpersonage Sophie (vertolkt door Hilary Duff) in 2021 aan haar kinderen hoe zij hun vader heeft ontmoet. Kim Cattrall speelt het personage van Sophie in de toekomst, en doet dat onder meer als vertelstem in de serie. 

Cattrall bevestigt het nieuws over haar rol op Instagram, net als Duff die een foto van haar en Cattrall deelt. "Kunnen we nu dan alsjeblieft een betere foto maken samen, dan deze oude die ik online heb gevonden?", klinkt het.

De opnames voor "How I met your father" zijn volop aan de gang. Hulu maakt 10 afleveringen, die opnieuw geproduceerd worden door de makers van "How I met your mother". De reeks gaat om het personage Sophie en haar vriendengroep. Of "How I met your father" ook in België te zien zal zijn, via Disney+, is niet duidelijk.

Kim Cattrall raakte bij het grote publiek vooral bekend als Samantha Jones, in "Sex and the City", dat liep van 1998 tot 2004. Ook van die populaire serie komt er eind 2021 een 10-delige spin-off via HBO Max: "And just like that". Daarin worden de avonturen van vriendinnen Carre, Miranda en Charlotte als vijftigers gevolgd. 

Het personage Samantha is niet meer te zien in "And just like that". Begin 2021 liet Cattrall verstaan dat ze een nieuwe "Sex and the City"-samenwerking niet meer zag zitten. Of ze alsnog opduikt in de spin-off, via een flashback is niet bekend. Wel hebben de makers laten weten dat Samantha niet wordt vervangen door een andere "vierde vriendin" in de vrouwenbende. Toch blijft de deur blijft op een kier staan voor Cattrall, voor het geval ze toch nog zou willen meewerken aan een eventuele tweede reeks van "And just like that".

Cattrall (links) naast de andere drie hoofdpersonages uit de "Sex and the city"-reeks

Meest gelezen