Knokke-Heist verbiedt tijdelijk georganiseerde binnenactiviteiten

In Knokke-Heist worden vanaf maandag tijdelijk georganiseerde binnenactiviteiten verboden. Dat meldt Het Nieuwsblad en wordt bevestigd door burgemeester Piet De Groote (Gemeentebelangen). Het gemeentebestuur neemt deze drastische maatregel omdat het aantal nieuwe coronabesmettingen in de kustgemeente sterk gestegen is en de dienst voor intensieve zorg in het lokale ziekenhuis vol ligt.

“Vanochtend is onze crisiscel bijeengekomen en we hebben vastgesteld dat de situatie in onze gemeente ernstig is”, zegt burgemeester De Groote aan VRT NWS.  Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Knokke-Heist is gestegen tot 122 gevallen. Dat is bijna vier keer zoveel als twee weken daarvoor. 

Omdat de afdeling intensieve zorg in AZ Zeno nu al vol ligt en de gewone zorg in gevaar komt, neemt het gemeentebestuur een tijdelijke maatregel om het aantal besmettingen terug te dringen. 

Burgemeester Piet De Groote legt uit welke evenementen precies verboden worden:

"Op basis van wat we vandaag weten, denk ik niet dat het nodig is om extra maatregelen te nemen", reageert gouverneur Carl Decaluwé in "Het journaal":

Videospeler inladen...

Concreet worden alle georganiseerde cultuur-, sport- en jeugdactiviteiten (boven de 13 jaar) die binnen plaatsvinden vanaf komende maandag tijdelijk verboden. 

"Dat betekent dat alle podiumvoorstellingen, fuiven, eetfestijnen, concerten, sportwedstrijden en -trainingen die indoor georganiseerd worden door een vereniging of in verenigingsverband tot en met 30 november niet mogen doorgaan", legt burgemeester De Groote uit. Tot dan worden ook alle plekken gesloten waar senioren elkaar kunnen ontmoeten. 

Het gemeentebestuur hoopt met deze beslissing dat de cijfers niet verder stijgen en dat het ziekenhuis ook niet-coronapatiënten kan blijven verzorgen. Eerder vandaag beslisten een aantal verenigingen zelf al om hun activiteiten niet te laten doorgaan.  

Het gemeentebestuur heeft niet de bevoegdheid om privé-activiteiten te verbieden, maar het doet een oproep om die voorlopig ook uit te stellen.

“Wij nemen zo’n maatregelen echt niet om de mensen te pesten”, zegt burgemeester Piet De Groote in “Het journaal”:

Videospeler inladen...

Meest gelezen