De ICE-hogesnelheidstreinen zoals deze zijn het paradepaardje van de Duitse spoorwegen.

Minstens drie zwaargewonden bij een mesaanval in een trein in het zuiden van Duitsland

In een hogesnelheidstrein in de deelstaat Beieren zijn een aantal mensen neergestoken. Zeker drie van hen zouden zwaargewond zijn. Een verdachte is opgepakt. Volgens de politie is het gevaar geweken. Het is nog niet duidelijk of het om een terreurdaad gaat.

De politie is uiterst karig met informatie. Wat we wel weten, is dat er een steekpartij geweest is op de ICE-hogesnelheidstrein tussen Nürnberg en Regensburg in de zuidelijke deelstaat Beieren. 

Bekijk het verslag uit "Het journaal" hier:

Videospeler inladen...

Drie mensen zouden daar zwaargewond zijn geraakt. Over andere gewonden is voorlopig niets bekend. De trein is tot stilstand gekomen in het station van het stadje Seubersdorf en de vermoedelijke dader zou door de politie zijn opgepakt. 

De ongeveer 200 inzittenden van de trein zijn geëvacueerd en ondergebracht in een gebouw in de buurt. Er is een grote politiemacht aanwezig met speciale eenheden, maar er zou geen gevaar meer zijn. 

De dader zou een 27-jarige Syriër zijn, aldus de Beierse politie. Over zijn  motieven is nog niets bekend. Het is dus nog niet duidelijk of het gaat om een terreurdaad. In juni is er ook al een steekpartij geweest in de stad Würzburg. De dader was toen een Somaliër. Eerst werd gedacht aan een terreuraanslag, maar nadien bleek dat de man psychologische problemen had. 

De politiediensten in Duitsland waarschuwen al langer voor terreur, zowel van moslimextremisten als van uiterstrechts. Ook wordt gewaarschuwd voor extremistische personen uit de anti-vaccinbeweging. 

Meest gelezen