Archieffoto
rchappo2002 - Flickr / Creative Commons by-nc-nd

Twee dode daklozen gevonden in fietsenparking bij Antwerpen-Centraal

In Antwerpen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag de lichamen van twee daklozen gevonden. Het gaat om twee mannen van 41 en 42 jaar oud. De lichamen werden gevonden in de grote, ondergrondse fietsenstalling bij het station Antwerpen-Centraal. Dat meldt de regionale zender ATV en het wordt bevestigd door de politie van Antwerpen. De doodsoorzaak van de twee wordt onderzocht.

De twee llichamen werden in de nacht van donderdag op vrijdag aangetroffen door een voorbijganger. “Om 3 uur ‘s nachts heeft de politie de melding gekregen dat een ambulance ter plaatse was gekomen aan het Koningin Astridplein, aan de ondergrondse fietsenstalling, omdat er twee lichamen gevonden waren”, zegt burgemeester De Wever aan ATV. 

“Dat bleken helaas levenloze lichamen te zijn van wellicht dakloze personen”, verduidelijkt De Wever. Er zal gerechtelijk onderzocht worden wat de doodsoorzaak is. “Een toxicologische oorzaak wordt niet uitgesloten”, zo zei de burgemeester nog. 

"Gezien de locatie en het feit dat het om twee relatief jonge mannen gaat, worden de overlijdens als verdacht beschouwd", klinkt het bij de Antwerpse politie. Uit het lopende onderzoek blijkt wel al dat er geen sprake is van kwaad opzet, zegt de politie nog.

Mogelijk gaat het om onderkoeling in combinatie met te veel alcohol. De ondergrondse parking bij het centraal station van Antwerpen is een plek waar daklozen 's nachts wel vaker komen schuilen.

Meest gelezen