12-jarige jongen neergestoken in Rotterdam, verdachte van 12 opgepakt

In de metro van Rotterdam is vanmiddag een 12-jarige jongen neergestoken toen hij werd beroofd. Het slachtoffer is gewond naar het ziekenhuis gebracht. De politie van de Nederlandse havenstad heeft intussen een verdachte opgepakt, ook een jongen van amper 12 jaar.

In metrostation Slinge, in het zuiden van Rotterdam, is rond 13.30 uur vanmiddag een jongen van 12 jaar overvallen en neergestoken. Volgens de politie werd het gewonde kind slachtoffer van een groepje dat hem beroofde, meldt de regionale omroep Rijnmond.

Het slachtoffer was er zo ernstig aan toe dat een MUG-helikopter werd opgeroepen om te helpen. Het kind werd daarna naar het ziekenhuis gebracht. 

De daders zijn weggevlucht, maar intussen heeft de politie een eerste verdachte opgepakt: een jongen die ook amper 12 jaar is. 

In metrostation Slinge zijn de afgelopen jaren al vaker steekpartijen geweest, weet Rijnmond. In 2003 kwam het metrostation nog in het nieuws toen een 13-jarige er werd doodgeschoten nadat hij een sneeuwbal tegen een auto had gegooid. De dader is nooit gevonden.

Meest gelezen