Foto: Brandweer Zone Rand - Post Kapellen

Brandweer redt vastzittend paard uit gracht in Stabroek

In Stabroek, aan de Parijseweg, is vanmorgen een paard dat in de gracht beland was door de brandweer gered. Het paard raakte niet meer zelfstandig uit de gracht. De brandweer kwam daarom ter plaatse en tilde het paard met een kraan uit de gracht.

“Als er veel paarden op de baan zijn vanwege de dierenwijding dan kan het al eens fout gaan”, klinkt het bij Brandweer Zone Rand. 

Het paard schrok van een groepje fietsers en kwam op zijn zijde in de gracht terecht. De dierenarts werd opgeroepen om het dier te kalmeren.

 Vervolgens werd het paard met een kraan uit de gracht getild door de brandweer. Het dier werd vervolgens over gebracht naar zijn stal om daar te bekomen en verder onderzocht te worden door de dierenarts.

Meest gelezen