Mesaanval in Duitse trein wellicht geen terreuraanslag, dader had psychische problemen

De man die gisteren vier mensen verwondde met een mes in een trein in het zuiden van Duitsland, had wellicht geen terroristische motieven. De man zou lijden aan een vorm van schizofrenie en is opgenomen in een ziekenhuis. 

Gisteren viel een man met een knipmes andere passagiers aan in een ICE-hogesnelheidstrein in de Duitse deelstaat Beieren. De trein werd tot stilstand gebracht in het station van Seubersdorf en de dader kon zonder veel problemen worden ingerekend door de politie.

De man was van Syrische afkomst en aanvankelijk werd gedacht aan een terreuraanslag. Dat zou echter niet het geval zijn. De dader zou lijden aan waanvoorstellingen en was erg ontstemd omdat hij eergisteren zijn baan had verloren. Hij is nu opgenomen in een ziekenhuis. Hij zal wel worden vervolgd wegens poging tot moord, maar niet voor terrorisme. 

Bij de aanval zijn vier mensen gewond geraakt. Drie van hen zouden zwaargewond zijn, maar ze zijn niet in levensgevaar. 

In juni was er een gelijkaardige aanval met een mes in Würzburg. Toen vielen er drie doden. De dader was een Somaliër, maar ook toen bleken er psychologische problemen te zijn eerder dan terroristische motieven.

Meest gelezen