Minderjarig meisje geïdentificeerd als moeder van baby die dood werd aangetroffen in natuurdomein in Willebroek 

De moeder van de baby die gisteren dood werd aangetroffen in een natuurdomein in Willebroek is geïdentificeerd. Het gaat om een minderjarig meisje. Dat bevestigt het parket. Er werd ondertussen ook al een verklaring afgelegd over de omstandigheden van de feiten. Die worden nu verder onderzocht.

Een wandelaar trof gisteren het lijkje van een baby aan bij een vijver aan het natuurdomein Blaasveldbroek in Willebroek. De wandelaar verwittigde de politie en die startte meteen een onderzoek naar het verdachte overlijden. 

“De doodsoorzaak is nog niet bekend, maar volgens eerste bevindingen gaat het om een volgroeide baby”, zegt Lieselotte Claessens in “Het journaal”:

Videospeler inladen...

Ondertussen kon de moeder van de baby geïdentificeerd worden. Het gaat om een minderjarig meisje. Dat bevestigt Lieselotte Claessens van het parket van Antwerpen: "Het gaat om iemand van een nog jonge leeftijd. Er werd ondertussen ook al een verklaring afgelegd over de omstandigheden van de feiten. Die maken nu voorwerp uit van verder onderzoek."

De doodsoorzaak is nog niet bekend, maar volgens de eerste bevindingen van het labo en de wetsdokter zou het gaan om een volgroeide baby. Het kindje zou ook al even in het water gelegen hebben. "De onderzoeksrechter wenst nu de bevindingen van de autopsie af te wachten", aldus het parket. Morgen zou daarover meer duidelijkheid zijn. 

Meest gelezen