Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

Rapper en organisator Travis Scott reageert na drama met 8 doden op festival Astroworld: "Ik ben er kapot van"

De organisatie van het Astroworld Festival in de Amerikaanse stad Houston leeft mee met de nabestaanden van de 8 toeschouwers die vrijdag in het gedrang zijn overleden. Rapper Travis Scott, die optrad, tweet dat "hij er kapot van is".

De organisatie leeft mee met de nabestaanden van de festivalgangers die overleden zijn. "Onze harten zijn bij de Astroworld Festival-familie", schreef de organisatie op sociale media. "Vooral bij de mensen die we zijn verloren en bij hun geliefden." 

Travis Scott, die het festival mee organiseerde, zei op Twitter dat zijn gedachten bij de families van de slachtoffers en andere getroffenen zijn. Hij is "kapot" van wat er is gebeurd. "Ik wil de bewoners van Houston helpen om de getroffen families te steunen", voegde hij nog toe. Hij beloofde ook zijn volledige steun aan het onderzoek.

Ook op Instagram heeft rapper en organisator Travis Scott zijn steun betuigd:

Videospeler inladen...

In beide verklaringen wordt niet ingegaan op de kritiek op onder meer de veiligheidsmaatregelen tijdens het festival met 50.000 bezoekers. Hoe de situatie zo uit de hand is kunnen lopen, wordt nog onderzocht. De tweede en laatste festivaldag werd wegens de gebeurtenissen afgelast.

De Texaanse gouverneur Greg Abbott sprak van tragische gebeurtenissen en een beangstigende situatie die ontstond door het gedrang. De politicus zei bedroefd te zijn en mee te leven met de nabestaanden, net als burgemeester Sylvester Turner van Houston. "Organisatoren gaven dit feest om mensen samen te laten genieten van muziek, maar helaas is het geëindigd in een tragedie", aldus Turner.

Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen