Voormalige zanger en medeoprichter van Britse reggaeband UB40 Terence Wilson (Astro) is overleden

De voormalige zanger en medeoprichter van de Britse reggaeband UB40, Terence Wilson - beter bekend onder zijn artiestennaam Astro - is op 64-jarige leeftijd overleden na een korte ziekte. Dat heeft zijn huidige groep laten weten.

Wilson speelde tot 2013 bij de band UB40, die in de jaren 80 hits scoorde met "Red red wine" en "Can't help falling in love", alvorens een andere groep op te richten. "We zijn er kapot van dat we moeten aankondigen dat onze geliefde Astro vandaag na een korte ziekte is gestorven", meldt zijn huidige groep UB40 featuring Ali Campbell & Astro op Twitter. "De wereld zal zonder hem nooit meer hetzelfde zijn."

UB40 brak door met een cover van het nummer "Red red wine" van Neil Diamond, waarvan meer dan 100 miljoen platen werden verkocht. De naam van de groep, die in 1978 in Birmingham het licht zag, verwijst naar het Britse aanvraagformulier voor werkloosheidsuitkeringen (Unemployment Benefits, Form 40). Astro nam een deel van de zang voor zijn rekening, onder meer bij het nummer "Rat in mi kitchen". 

Meest gelezen