Wijwater en gebed moeten altaar in kerk van Bree in ere herstellen na seksfilmpje

In de Sint-Michielskerk in Bree is dit weekend het altaar en het koor besprenkeld met wijwater om de kerk terug in ere te herstellen, nadat er een seksfilmpje was opgenomen. 

“Vanuit onze kerk werd intimiteit publiek gemaakt en te grabbel gegooid in de media", zegt deken Jaak Janssen. "Zo werd de betekenis van het kerkgebouw en het altaar onrecht aangedaan. De plaats om eer te brengen aan God werd geprofaneerd (ontheiligd, red.). Veel mensen zijn geschokt.” 

Op suggestie van kerkgangers en van het bisdom werd een gebed uitgesproken. Het altaar en het koor werden ook besprenkeld met wijwater, om zo de echte bedoeling van het kerkgebouw opnieuw in ere te herstellen.

Koppel geeft feiten toe

De beelden die via sociale media verspreid werden van een vrijend koppel in de Sint-Michielskerk in Bree laten weinig aan de verbeelding over, een koppel had er seks op het altaar van de kerk. De man en vrouw zijn ondertussen geïdentificeerd en verhoord. Beide verdachten gaven de feiten toe en werden al voorgeleid bij de parketmagistraat. De magistraat wees hen terecht en legde hen maatregelen op.

Meest gelezen