Aangetroffen baby in Willebroek mogelijk gestorven door onderkoeling

De baby die het voorbije weekend gevonden is in een vijver in Willebroek, is mogelijk gestorven door onderkoeling. Dat blijkt voorlopig uit de autopsie. De precieze omstandigheden worden wel nog verder onderzocht. De baby zou levensvatbaar geweest zijn, het lijkje zou wel al enige tijd in het water hebben gelegen. 

Het voorbije weekend trof een wandelaar het babylijkje aan bij een vijver aan het natuurdomein Blaasveldbroek in Willebroek. De wandelaar verwittigde de politie en die startte meteen een onderzoek naar het verdachte overlijden. 

Uit de autopsie blijkt nu dat de baby mogelijk gestorven is door onderkoeling. De precieze omstandigheden en ook de exacte doodsoorzaak worden wel nog verder onderzocht. De baby zou ook levensvatbaar geweest zijn, het lijkje zou wel al enige tijd in het water hebben gelegen. 

De moeder van de baby is een minderjarig meisje.  Haar verklaringen lijken volgens het Antwerpse parket niet altijd overeen te komen met de vaststellingen na de autopsie. De moeder wordt vandaag opnieuw verhoord. Er wordt ook bekeken of er enkele maatregelen genomen worden ten aanzien van het meisje. 

 

Meest gelezen