Radio 2

Bellewaerde probeert ontsnapte flamingo te vangen met... spiegels

Flammy, de ontsnapte flamingo uit pretpark Bellewaerde, is nog altijd niet gevangen. Ze verblijft al 3 weken op de Zillebekevijver in Ieper en lijkt het dierenpark niet echt te missen. De verzorgers proberen haar al 3 weken lang te vangen, maar dat is nog niet gelukt. "Nu proberen we haar naar een kooi te lokken met spiegels", zegt Pieter Vercruysse, hoofddierenverzorger van Bellewaerde.

De dierenverzorgers van Bellewaerde hoopten het vertrouwen van Flammy te winnen door elke dag vers "flamingovoeder" uit te strooien in een voederbak en rond een vangkooi bij de oever van de Zillebekevijver, maar ze trapt niet in de val. “We zien haar dikwijls met haar pootjes trappelen om insecten, slakjes en andere diertjes naar boven te laten komen uit de vijver. Ze filtert die met haar bek uit het water”, zegt Pieter Vercruysse, hoofddierenverzorger van Bellewaerde. "Er zit dus voldoende eten in de vijver."

Een flamingo leeft normaal gezien tussen honderden soortgenoten. Hoe talrijker, hoe beter. Daarom plaatsen we nu spiegels.

Spiegels

De verzorgers plaatsen nu spiegels in en rond de kooi. “Een flamingo is een koloniedier en leeft normaal gezien tussen honderden en zelfs duizenden soortgenoten. Hoe talrijker, hoe beter ze zich voelen. Zo proberen we Flammy te lokken naar de voederplaats en vangkooi. Ze zit er al weken alleen. Hopelijk maakt ze binnenkort contact maakt met haar "vriend" of "vriendin" in de spiegel.

Radio 2

Infobordjes

Bellewaerde plaatste ondertussen infobordjes aan de Zillebekevijver. “Flammy voelt zich ondertussen al heel goed op de Zillebekevijver”, staat er te lezen. “De dierenverzorgers van Bellewaerde doen er alles aan om de vogel de komende weken te vangen en terug veilig bij haar soortgenoten te plaatsen. Ondertussen kunnen jullie nog even genieten van dit uniek tafereel.”

"Met de infobordjes rond de vijver roepen we kijklustigen op Flammy niet te verstoren, zodat ze op deze vijver blijft. Als ze wegvliegt, verliezen we misschien de weinige touwtjes die we nu nog in handen hebben.”

Meest gelezen