De lieve goede Sint komt, maar wel op veilige afstand en met mondmasker

De Sint kan komende zaterdag, 13 november opnieuw zoals vroeger aanmeren in Antwerpen met een groot massa-evenement. Vorig jaar was de aankomst van de Sint alleen op Ketnet te volgen, als gevolg van de coronacrisis. Dit jaar kan het weer zoals vroeger, met een enthousiast publiek, maar er zijn wel een aantal coronamaatregelen. De pieten die dicht bij het publiek komen, zullen mondmaskers dragen, de Sint zal ook geen handen geven en op sommige plekken zal er gecontroleerd worden op het Covid Safe Ticket.

Om 13.45 uur wordt de stoomboot uit Spanje verwacht in Antwerpen. Traditiegetrouw meert de boot aan tegen het ponton aan het Steenplein. Daar zal Sinterklaas verwelkomd worden door Bart Peeters en door de Antwerpse burgemeester Bart De Wever. Voor het eerst in 4 jaar zal de Sint de kinderen ook weer toespreken vanop het stadhuis, dat tot voor kort in de steigers stond.

Alles lijkt weer terug zoals vroeger, maar er zijn toch nog een aantal coronamaatregelen die VRT samen met de stad Antwerpen heeft afgesproken, om alles veilig te laten verlopen.

De pieten die in contact komen met het publiek gaan dit jaar mondmaskers dragen. De personages die bij het intrede geen mondmaskers kunnen dragen, zullen op een veilige afstand van het publiek blijven. De Sint zal daarom ook geen handen kunnen geven, maar hij heeft beloofd om zeker naar alle kinderen terug te zwaaien. 

De pieten met een mondmasker zullen de tekeningen van de kinderen verzamelen

Hans Van Goethem, woordvoerder VRT

Op de Grote Markt en het Steenplein zal het Covid Safe Ticket gecontroleerd worden. "We roepen de volwassen ook op om zeker hun Covid Safe Ticket mee te brengen", zegt Hans Van Goethem, woordvoeder van VRT. "Op de drukste plekken zoals de Grote Markt en het Steenplein gaan we dat controleren, maar het is aangeraden om het ook verder langs het parcours op zak te hebben. We vragen aan het publiek ook om de nodige afstand te houden en wanneer dat niet kan een mondmasker te dragen."

"De tekeningen van de kinderen zullen we op een veilige manier verzamelen", zegt Van Goethem. "Vroeger gebeurde het wel dat kinderen langs het parcours hun tekening rechtstreeks aan de Sint afgaven, maar dat kan nu niet. De pieten met een mondmasker zullen die tekeningen nu verzamelen." 

De VRT volgt de evolutie van de coronacijfers nauw op en blijft in overleg met de diensten van de stad Antwerpen. 

Meest gelezen