Radio 2

Halle wil redder van kinderen, die zelf verdronk, postuum eren.

De stad Halle wil een postuum eerbetoon voor de man, die zelf om het leven kwam toen hij eind oktober twee kinderen wilde redden van de verdrinkingsdood. 

Mohammed Attmani kwam op 28 oktober zelf om het leven, toen hij twee kinderen wilde redden uit de vijver voor een OCMW-gebouw in Halle. De stad Halle wil de man postuum een medaille toekennen voor zijn heldendaad. Ook de andere redder, die een jongen van 11 kon redden en zelf ongedeerd bleef, verdient zo een medaille, aldus het stadsbestuur.

"We gaan een aanvraag indienen via de Federale Overheid en via het Carnegy Hero Fund", legt burgemeester Marc Snoeck (Vooruit) uit. "Dat zal uiteraard gebeuren in samenspraak met de betrokken families."

De bewuste vijver is intussen afgesloten met een hekken. Andere ingrepen zijn momenteel niet mogelijk, zolang het onderzoek van het parket loopt. Veel mensen hebben intussen al bloemen en knuffels neergelegd op de plaats van het ongeval. 

Meest gelezen