Opening Selfie Museum in Tessenderlo: ‘We willen iedereen de kans geven op een leuke uitstap’

In het cultuurhuis De Griffel in Tessenderlo is het Selfie Museum geopend. "Wie hier een selfie neemt, heeft gegarandeerd een geslaagde foto", zeggen ze bij de jeugddienst.  

Kamers of ruimtes zijn nergens zo kleurrijk of atypisch ingericht als in het Selfie Museum. En dat was net de bedoeling van de jeugddienst in Tessenderlo. Selfies maken is populair en het museum is toegankelijk voor iedereen. "We wilden graag low budget werken zodat ook kinderen die geen uitstapjes kunnen maken, met leuke foto's thuis komen", zegt schepen van Jeugd Karolien Eens (Vooruit-SPiL). 

(tekst gaat verder onder het filmpje)

Videospeler inladen...

Kringwinkel

Achttien dagen lang heeft Karolien Eens zelf samen met haar mama, vrienden en familie en de jeugddienst gewerkt aan de inrichting van het museum. "We hebben vooral gewerkt met materialen uit de kringwinkel om de kosten te beperken", zegt Eens. Hier en daar werd er iets nieuws aangekocht. 

Het Selfie Museum zal 10 dagen lang open blijven. Karolien Eens hoopt dat de posts op sociale media zullen werken als een reclamebord. 

Meest gelezen