Pepingen verstrengt coronamaatregelen na felle stijging van aantal besmettingen

Het aantal coronabesmettingen in Pepingen neemt sterk toe. De afgelopen week steeg het aantal besmettingen van vier naar 35 per week. Het Agentschap Zorg en Gezondheid plaatste Pepingen daarom in een alert fase.

De gemeentelijke crisiscel is vorige vrijdag al bijeengekomen en vanaf vandaag gelden al enkele maatregelen", zegt burgemeester Eddy Timmermans (LVB). "Concreet geldt opnieuw de mondmaskerplicht in de schoolomgevingen. Voor alle activiteiten zal eerst toestemming nodig zijn. Als ze mogen plaatsvinden, moet het Covid Safe Ticket worden gevraagd. Ook op onze viering van 11 november bijvoorbeeld."

Het maakt in alle geval duidelijk dat het nog niet voorbij is
Eddy Timmermans, burgemeester Pepingen

Merkwaardige evolutie

Pepingen bleef tot nu toe redelijk gevrijwaard van de coronapandemie. De gemeente kon steeds erg lage cijfers voorleggen.  "We weten ook niet waar deze plotse stijging vandaan komt", zegt de burgemeester. "Wellicht is er de besmetting via de kinderen op school en via activiteiten met publiek, maar een specifieke oorzaak kunnen we niet aanduiden. Het maakt in alle geval duidelijk dat het nog niet voorbij is", aldus Timmermans. 

Niet alleen

Niet alleen Pepingen krijgt te maken met een stijgend aantal besmettingen. Ook steden en gemeenten in de omgeving, zoals Halle, Galmaarden en Lennik, hebben af te rekenen met fikse stijgingen van het aantal coronabesmettingen. 

Meest gelezen