Belga

Procedure voor nieuwe studentenhome UGent tijdelijk stopgezet: "Niets te maken met kritiek op kap van bos"

Universiteit Gent zet de procedure voor de bouw van een nieuwe studentenhome tijdelijk stop. Die residentie komt op de plaats waar zich nu een klein bosje bevindt. Dat is tegen de zin van mensen die willen dat het bosje daar blijft. Maar de universiteit benadrukt dat het protest niets met de stopzetting te maken heeft. "Het heeft enkel te maken met technische aspecten", zegt woordvoerster Tine Dezeure.

De Gentse universiteit Gent heeft de procedure voor de omgevingsvergunning van een nieuwe studentenhome aan het UZ stopgezet. De mogelijke bouw van de nieuwe campus staat, samen met die aan de Sterre, al even ter discussie. Dat komt omdat voor de bouw van de home een stuk bos gerooid moet worden. Volgens de universiteit is die kritiek niet de reden waarom de procedure nu stilstaat. "De procedure is stopgezet om vragen van Natuur en Bos en drinkwatermaatschappij Farys te beantwoorden", zegt woordvoerster Tine Dezeure.

Correcties aan oppervlakte

Om aan de vragen en opmerkingen van Farys en Natuur en Bos tegemoet te komen, moet de universiteit enkele zaken aanpassen of toegevoegen aan het dossier. "Dan hebben we het over correcties van de oppervlakte van het bos of verduidelijkingen aan het rioleringsplan."

De procedure is slechts tijdelijk stopgezet. De universiteit is nog steeds van plan om de studentenhome te bouwen. "De nood aan huisvesting voor studenten is enorm hoog en daarom hopen we dat we zo snel mogelijk van start mogen gaan met de bouw", klinkt het nog.

kasto80

Meest gelezen